9 ardei iuţi roşii şi 2 linguri seminţe de ciumăfaie. Se pisează împreună în piuă apoi se pun într-un ulcior, se adaugă 0,5 l rachiu şi se lasă 9 zile încheiate după care se strecoară. Masaj seara după asfinţit şi dimineaţa înainte de răsărit.Reumatism.
Precautie la utilizarea  semintelor de ciumafaie. Multumesc, leya!!


This entry was posted on 11:58:00 p.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

    leya spunea...

    macar spuneti pt ce e buna reteta asta,de cine e recomandata,sper sa nu o faca nimeni pana nu afla amanunte care sa le confere siguranta in a o aplica,eu am auzit ca ardei iute cu alcool se face frectie pt reumatism,fara ciumafaie care e halucinogena,folosita in scop de drog de unii,sper din tot sufletu sa nu se ia nimeni ''dupa ureche'' ca in acest caz.

  1. ... on 5 septembrie 2008 la 17:23  
  2. green spunea...

    Leya, ai toata dreptatea sa te ingrijorezi. Din pacate, cand am notat aceste retete in caiet nu m-am gandit ca o sa le public vreodata, asa nu am fost prea ordonata si doar in putine cazuri mi-am notat sursa de provenienta. Am scris si un post cu avertizari destul de serioase, zic eu dar e greseala mea ca nu l-am pus mai aproape de "intrare". Acuma, ce sa zic, exista un preparat pentru reumatism pe baza de venin de vipera, il foloseste mama mea. Acesta fiind un exemplu ca substante potential toxice sunt adesea benefice. Inca o data, intelegandu-ti ingrijorarea, voi minimiza acest continut si voi introduce o nota de avertizare. Voi introduce si o avertizare, chiar la inceput, in sensul ca in cazul afectiunilor grave retetele sunt orientative si trebuie consultat un medic . Multumesc de atentionare, a fost binevenita!!

  3. ... on 28 noiembrie 2009 la 09:43