Felii de ceapă crudă peste care se toarnă alcool de 90º cât să le acopere. După 10 zile se va lua câte o linguriţă din acest macerat, dizolvată în puţină apă îndulcită, de 3 ori pe zi. Reumatism.


Pour 90ºalcohol on raw onion slices, until they are covered. After 10 days, take a teaspoon of this macerate, solved in a little sweetened water, 3 times a day. Use it in Rheumatism.


This entry was posted on 10:10:00 a.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

    alina spunea...

    buna!citesc cu interes blogul tau, cel putin la siropuri... am 2 copii si incerc sa fac si eu, mai naturale... ma refer.
    am o intrebare:
    in iulie am luat 1/2 kg de catina iar sotul meu a turnat 1 l de tuica ffff tare din tescovina peste ea si a lasat o in beci.
    acum cateva zile am dat peste continut, , era asa cum l a pus, l am agitat , i am desfacut capacul dar ... ... ce macerat??? de fapt nici el nu stie ce a vrut sa obtina...
    ma poti ajuta cu o indrumare??? la ce l mai pot folosi?

  1. ... on 3 noiembrie 2009 la 22:25  
  2. green spunea...

    Buna, ma bucur ca poate fi folositor ce scriu aici!!
    Din ce am mai citit - nu din experienta personala, caci nu am "lucrat" cu catina - stiu ca la macerarea in alcool se aduna deasupra un ulei foarte pretios, bogat in substante active, foarte bun in bolile de piele si nu numai. Trebuie sa lasi continutul sa se aseze si apoi sa culegi acest ulei . Am sa ma uit prin retetele mele si am sa fac un post despre asta. Sotul tau a facut tinctura de catina, care este benefica (azi sau maine postarea, promit) dar ma tem ca nu pentru copii. Motivul: contine alcool.

  3. ... on 28 noiembrie 2009 la 09:14