Porc – 400g ;
varză murată – 600g ;
unt – 35g ;
un morcov ;
1 pătrunjel;
1 ţelină;
1 ceapă;
grăsime – 50g;
1 lingură frunze tocate de pătrunjel;
2 linguri de mei;
4-5 cartofi;
2 frunze de dafin;
2 gogoşari;
smântână – 100g.
Carnea se fierbe consomme. Varza se căleşte până e pe jumătate făcută şi apoi se adaugă grăsime şi supa. Morcovul, pătrunjelul, ţelina, ceapa tăiate mărunt se călesc în unt. Se pisează în piuliţă untura cu o ceapă, verdeaţa cu meiul. Cartofii tăiaţi cubuleţe, dafinul, piperul boabe, sarea şi după un sfert de oră restul componentelor se pun în consomme. La servire se pune în farfurii o bucată de carne şi verdeaţă tocată mărunt.
0 comentarii: