1 l pălincă (dacă se poate din prune de ţară) ; 1 l ulei de măsline ; 1 borcan de 100 g de miere ; 1 l ceai de sunătoare (mai concentrat).
Toate acestea se pun la fiert până când compoziţia scade la jumătate (cam 2-3 ore la foc potrivit). Important !! Palinca se pune la final, turnând puţin câte puţin. Se păstrează în sticle. Se ia dimineaţa câte o înghiţitură (chiar două) pe stomacul gol. La început veţi simţi o durere în stomac dar după aceea vă veţi simţi foarte bine.

Aceasta este o reţetă în care nu am încredere deşi a fost publicată şi în Formula As, o revistă care îmi este foarte aproape de suflet. Circulă un mit modern în legătură cu virtuţile terapeutice ale pălincii în cazul ulcerului dar din câte am înţeles este doar un mit. În perioadele de criză ulceroasă se consumă lapte şi ceai de sunătoare sau gălbenele. Dar alcool de 90° ?... Vă ofer reţeta aşa cum am gasit-o şi faceţi voi alegerea sau doar citiţi...




This entry was posted on 7:15:00 a.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarii: