10 ouă proaspete ; 2 kg lămâi ; 1 kg zahăr ; 1 kg miere ; 1l vin alb natural.
Ouăle se aşează într-o oală sau borcan mare, astfel încât să se sprijine unul de altul. Peste ele se toarnă zeama de la lămâi. Se lasă 12 zile, pentru ca zeama de lămâie să macine coaja ouălelor. Vasul se păstrează acoperit cu tifon. Din când în când se mai răsucesc ouăle astfel încât zeama să intre în contact cu toată suprafaţa lor. În ziua a 13-a, când cojile de ou s-au măcinat complet, se scoate pieliţa ouălelor şi se freacă amestecul cu 1 kg de zahăr. Se adaugă mierea, vinul şi se omogenizează. (În cele 12 zile vasul să fie păstrat într-o cămară mai rece sau în beci.) se păstrează în sticle la frigider şi se consumă 2 păhărele (de ţuică) pe zi, unul dimineaţa şi unul seara, înainte de masă (se agită bine).
Înlocuieşte tratamentul cu vitamine şi calciu, e foarte bine asimilat de organism, după ieşirea din iarnă, convalescenţă ; redă pofta de mâncare şi energia.


This entry was posted on 10:06:00 p.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarii: