Boabele de cãtinã bine spãlate şi alese se pun la zvântat pe o pânzã sau pe o sitã, apoi se preseazã printr-un aparat special pentru obţinut suc de fructe. Sucul obţinut conţine particule de pulpã de fructe, din care cauzã se pune într-un vas sã se decanteze. Se combinã apoi sucul limpede cu zahãr sau cu miere, calculând pentru fiecare litru de lichid 1,5-2 kg. Se amestecã încet cu o spatula de lemn pânã la completa dizolvare a zahãrului sau topire a mierii şi siropul astfel obţinut se pune în sticle mici de culoare închisã care se închid ermetic cu dopuri sau cu capsule metalice. Se consumã ca atare sau diluat cu ceai.
Conţine vitaminele C şi A.
Sea buckthorn is a surprising medicinal plant. Each part of it can be used in natural treatments (leaves, root, bark, berries). The vivid orange berries contain numerous active substances and 10 TIMES MORE C VITAMIN than citrus fruits. A real champion!!
Sea buckthorn berries well washed and selected are left to dry on a gauze or sieve, then pressed trough a juice maker. You’ll get a juice with fruit particles so you must put it in a pot and let it clarify. This clear juice you’ll combine with sugar or honey, calculating for every liter of liquid 1,5-2 kg.Mix slowly with a wooden spatula until complete dissolving of the sugar or honey melting and put the obtained syrup in small dark colored bottles tight closed with corks or metallic capsules. It may be consumed as it is or diluted in a plant tea.
It contains C and A vitamins.
0 comentarii: